Paidiatros.com

Μείνετε ενημερωμένοι για την υγεία του παιδιού σας

Εισάγετε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού σας

Οργανικές καλλιέργειες

Πέρασαν περισσότερο από 50 χρόνια από τότε που ο Claus Hipp άρχισε να επικεντρώνει την προσοχή του στις οργανικές καλλιέργειες. Σε συνεργασία με τον Δρ. Hans Müller, το θεμελιωτή της οργανικής-βιολογικής καλλιέργειας, η οικογένεια της Hipp καλλιέργησε τα πρώτα της οργανικά λαχανικά και δημητριακά στη φάρμα Ehrensberger. Λίγο αργότερα, συμβασιούχοι γεωργοί, υπό την προσωπική επίβλεψη του Claus Hipp, εργάζονταν σύμφωνα με τις μεθόδους των συμβατών με τη φύση γεωργικών συμβολαίων. Σήμερα, η HiPP αποτελεί τον μεγαλύτερο επεξεργαστή οργανικά-βιολογικά παραγόμενων πρώτων υλών στον κόσμο.

Απουσία τεχνιτών ψεκασμών και λιπασμάτων
Η οργανική καλλιέργεια βασίζεται σε τρεις ουσιώδεις πυλώνες: υγιές έδαφος, ακατέργαστες σοδειές σπόρων και φυσική ωρίμανση. Οι μοναδικές καλλιέργειες που μπορούν να εφοδιάζουν με πρώτες ύλες τα προϊόντα της HiPP είναι αυτές που ακολουθούν αυτούς τους τρεις βασικούς κανόνες. Χωρίς τεχνητούς ψεκασμούς και λιπάσματα, η οργανική καλλιέργεια της HiPP προϋποθέτει, εκ του φυσικού της, πολλή, σκληρή δουλειά. Η μεγαλύτερη σημασία δίνεται στη χρήση οικολογικά συμβατών μεθόδων και στην αυστηρή απαγόρευση χημικών ψεκασμών. Τα ζιζάνια διαχειρίζονται με το φυσικό τρόπο: είτε μηχανικά ή με το χέρι.
Πέραν τούτου, η καλλιέργεια υπόκειται σε ένα αυστηρό πρόγραμμα ελέγχου ποιότητας: Είτε πρόκειται για την επιλογή των καλλιεργήσιμων εκτάσεών μας, τη σπορά ή τη συγκομιδή, υπερβαίνουμε ακόμα και τις νομικές απαιτήσεις σχετικά με τα διεθνή πρότυπα οργανικής καλλιέργειας.

Μέχρι και 260 έλεγχοι ποιότητας
Οι βρεφικές τροφές της HiPP υποβάλλονται στους πιο αυστηρούς ελέγχους για επιβλαβείς ουσίες. Διεξάγονται μέχρι και 260 έλεγχοι ποιότητας – περισσότεροι από αυτούς που απαιτούνται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – που εκτείνονται από τον έλεγχο του εδάφους μέχρι την ανάλυση των πρώτων υλών και του ελέγχου του τελικού προϊόντος.

Οργανικά φρούτα
Τα οργανικά φρούτα αποτελούν ακόμα ένα ορόσημο στις οργανικές καλλιέργειες της HiPP. Τα οργανικά μας φρούτα προέρχονται από ευνοημένα περιβόλια οπωροφόρων δένδρων και χωράφια πολύ μακριά από τις εμπορικές και βιομηχανικές περιοχές. Υπόκεινται σε ένα αυστηρό πρόγραμμα ελέγχου, από την άνθηση μέχρι τη συγκομιδή τους, και αφήνονται να ωριμάσουν φυσικά – εξ’ ολοκλήρου χωρίς χημικά. Η προστασία των φυτειών διεξάγεται σύμφωνα με τους θεσπισμένους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις οργανικές καλλιέργειες.
Χειριζόμαστε τα παράσιτα με φυσικές μεθόδους, για παράδειγμα, με τη διατήρηση και την προώθηση των φυσικών τους εχθρών όπως είναι τα πουλιά και οι πασχαλίτσες. Χειριζόμαστε την αποσύνθεση από μύκητες, για παράδειγμα, με φυτικά εκχυλίσματα. Όλες αυτές οι μέθοδοι είναι σύμφωνες με τη βασική μας αρχή: Φύση αντί για χημικά. Αυτός είναι και ο λόγος που η HiPP χρησιμοποιεί οργανικές μπανάνες. Αγοράζουμε τις οργανικές μας μπανάνες από την Κόστα Ρίκα εδώ και δεκαετίες. Οι οργανικές μας μπανάνες καλλιεργούνται στη μέση της ζούγκλας σε πολλά μικρά τεμάχια γης. Έτσι, συμβάλλουμε στην παρεμπόδιση της καταστροφής των ζούγκλων – μια σημαντική δέσμευση προς το συμφέρον της ανθρωπότητας και της φύσης.

Οργανικό κρέας
Το κρέας είναι ένας σημαντικός παροχέας απαραίτητων θρεπτικών συστατικών σε μια ισορροπημένη διατροφή. Βρίσκεται όλο και περισσότερο στο κέντρο των συζητήσεων, αλλά παρ’ όλα αυτά, με τη HiPP μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όλα τα διατροφικά προγράμματα που κατέχουν την μπλε οργανική σφραγίδα της HiPP περιέχουν αποκλειστικά οργανικό κρέας από ζώα εκτρεφόμενα και μεγαλωμένα καταλλήλως για το είδος τους. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι δεν επεξεργάζονται τα εντόσθια.

Τι είναι το ΟΡΓΑΝΙΚΟ κρέας;
Όλα μας τα ζώα προέρχονται αποκλειστικά από επιλεγμένες οργανικές φάρμες. Με την εφαρμογή αναγνωριστικών ενωτίων (τα οποία η HiPP εισήγαγε χρόνια πριν απαιτηθούν από το νόμο), τη διατήρηση αρχείων στις φάρμες και τη διεξαγωγή αυστηρών ελέγχων, η προέλευση των ζώων μας είναι πλήρως τεκμηριωμένη.
Το γεγονός αυτό εγγυείται ότι το βοδινό και το χοιρινό κρέας που χρησιμοποιείται στις βρεφικές τροφές της HiPP είναι της υψηλότερης δυνατής ποιότητας και μόνο. Από την αρχή, δίνονται στα ζώα μόνο φυτικής προέλευσης ζωοτροφές.
Γεύματα με κρέας και κόκαλα απαγορεύονται ρητώς, και φυσικά δεν χρησιμοποιούνται ούτε για λιπάσματα.

Τι κάνει ένα κοτόπουλο να είναι οργανικό κοτόπουλο;
Για την ασφάλεια του παιδιού σας, το κοτόπουλο που χρησιμοποιεί η HiPP στα προϊόντα της είναι επίσης αποκλειστικά οργανικής ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι: Τα κοτόπουλα εκτρέφονται και μεγαλώνουν καταλλήλως για το είδος τους – όπως η φύση τα προορίζει. Στα οργανικά κοτόπουλα επιτρέπεται να τρέχουν γύρω-γύρω, να ξύνονται στο χώμα και να παίζουν στη σκόνη. Τρέφονται με οργανική, φυτικής προέλευσης ζωοτροφή. Τα κοτόπουλα παρακολουθούνται από κτηνίατρους σε συνεχή βάση και ελέγχονται ως προς τον εντοπισμό τους.
Τα ίδια ακριβώς δεδομένα ισχύουν και για τις οργανικές μας γαλοπούλες.

Οργανικά λαχανικά
Τα λαχανικά είναι ιδανικά για την έναρξη της συμπληρωματικής τροφής όταν το παιδί σας φθάσει τους 4-6 μήνες. Πριν το τάισμα του παιδιού σας με γάλα κατά το μεσημεριανό γεύμα, ξεκινάτε με μόνο λίγες κουταλιές και αυξάνετε την ποσότητα σταδιακά, μέρα με τη μέρα – ούτως ώστε το παιδί σας να μπορέσει σιγά-σιγά να συνηθίσει τη νέα μορφή τροφής. Τα λαχανικά της HiPP προσαρμόζονται ειδικά για να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των βρεφών. Επιλεγμένες, μαλακές ποικιλίες λαχανικών ψιλοκόβονται πουρέ μέχρι να γίνουν αρκετά λείες και κρεμώδεις και να αποκτήσουν μια γεύση κατάλληλη για τα βρέφη.
Η απλή τους σύνθεση δεν περιέχει καθόλου πηκτικά και, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν περιέχουν καθόλου χρωστικές ουσίες και συντηρητικά. Όπως συστήνεται γενικότερα για τα πρώτα γεύματα συμπληρωματικής τροφής, εμείς στη HiPP δεν προσθέτουμε αλάτι – γι’ αυτό, σας παρακαλούμε να μην προσθέτετε καθόλου αλάτι ή καρυκεύματα. Με τον εμπλουτισμό των λαχανικών της HiPP με οργανικό κραμβέλαιο, το παιδί σας εφοδιάζεται με φυσικά Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την υγιή ανάπτυξη των εγκεφαλικών και νευρικών κυττάρων του παιδιού σας.