I kori mou einai 5 eton kai mou zitise na arxisoume kapoies drastiriotites. Arxika pigame rythmiki. Sto proto mathima symmeteixe kanonika alla xafnika arxi se na klaiei, etrexe pros to meros mou kai eipe oti ponese to podi tis. Den thelei na xanapaei. Dokimasame xoro. Den arxi se kan to mathima. Elege oti tha ekane emeto kai eixe taxykardia. Mu zitise na paei mpaleto alla Kathe Vradi me rota pote tha pame kai mu leei I oti ktypa grigora I kardia tis. Pos prepi na to xeiristo. Na epimeno? Agxonetai pragmatica Sto sxoleio omos einai mia xara. Prepi na tin pieso?
Δε χρειάζεται να πιέζουμε τα παιδιά να ασχολούνται με εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι έρευνες και η σχετική εμπειρία δείχνουν ότι μόνο όταν κάποιος θέλει πραγματικά και έχει εσωτερικό κίνητρο να ασχοληθεί με κάτι, μπορεί να επωφεληθεί ουσιαστικά και να νιώθει ευτυχισμένος με αυτό που κάνει. Διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες είχαν συχνά ως παιδιά πολύ ελεύθερο χρόνο κατά τον οποίο ασχολούνταν με απλά παιχνίδια στο σπίτι ή στη φύση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχωνόμαστε ότι τα παιδιά μας πρέπει από νωρίς να μπαίνουν σε διάφορες δραστηριότητες, αυτό είναι περισσότερο μια μόδα της εποχής παρά αναγκαιότητα.
Αν το παιδί σας το ζητά και δεν είστε εσείς που προτείνετε τις διάφορες δραστηριότητες (ευθέως ή και όχι), ίσως το κάνει για λάθος λόγους, χωρίς να συνειδητοποιεί γιατί και τι ακριβώς είναι αυτό το οποίο ζητά. Θα βοηθούσε πριν εμπλακείτε ξανά (αν αποφασίσετε να το κάνετε) σε κάποια δραστηριότητα να συζητήσετε από πριν γι αυτήν, να παρακολουθήσει ίσως κάποιο μάθημα χωρίς να συμμετέχει, ώστε να αφαιρεθεί η πίεση απόδοσης. Λέγοντας αυτό, είναι σημαντικό αν τα παιδιά εμπλέκονται σε τέτοιες δραστηριότητες, αυτό να γίνεται με κύριο κίνητρο την απόλαυση και όχι την επίδοση. Σε αυτό βοηθά σημαντικά και η δική μας προσέγγιση και στάση στο όλο θέμα.
Θα μπορούσε επίσης κανείς να δει αν υπάρχουν δυσκολίες στην αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του παιδιού που το επηρεάζουν, στο οποίο ίσως να οφείλεται το άγχος που φαίνεται να βιώνει.
Αυτά αναφέρονται γενικά και ελπίζω να σας βοηθήσουν. Για πιο στοχευμένη παρέμβαση θα πρέπει να αποταθείτε προσωπικά σε ειδικό ψυχολόγο ή ψυχοθεραπευτή για αξιολόγηση και συμβουλευτική.
Εισάγετε την ημερομηνία γέννησης του παιδιού σας