-Προσπαθείστε να μη δίνετε γάλα κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν είναι ανήσυχη η μικρή σας αφού θα της γίνει συνήθεια και θα ταλαιπωρείστε.
-Αν βγάζει επίμονα την πιπίλα της και συνεχίζει να κλαίει, βεβαιωθείτε ότι το πανάκι της είναι καθαρό και πως δεν είναι βαριά ντυμένη.
-Σαν τελευταία επιλογή δοκιμάστε μικρή ποσότητα από βρεφικό τσάι αντι για γάλα. Μην της μιλάτε όταν ξυπνάει το βράδυ, ούτε να παίζετε μαζί της.
-Είναι σημαντικό πριν πάει για ύπνο να έχει πιει το γάλα της.
Οι λόγοι που ξυπνάνε ένα μωρό το βράδυ είναι η πείνα, η λερωμένη πάνα, η λάθος θερμοκρασία στο δωμάτιο, η φασαρία ή όταν πονάνε κάπου.(π.χ.κολικοί).
Είναι σημαντικό να έχετε σταθερή ώρα που θα πηγαίνει για ύπνο αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχει καθορισμένη ώρα που θα ξυπνάει.
Χρήσιμο να διαβάσετε τα ακόλουθα άρθρα:
https://www.paidiatros.com/paidi/ygeia/sleep
https://www.paidiatros.com/paidi/ygeia/-ypnos-routina-ypnou
Όσο αφορά το πρόγραμμα για φαγητό, η εισαγωγή στερεών τροφών γίνεται σε ηλικία 4-6 μηνών. Αρχικά θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση από τον παιδίατρο σας ο οποίος θα κρίνει κατα πόσο το βρέφος σας είναι ψυχοκινητικά έτοιμο και θα σας ενημερώσει περαιτέρω.
Εάν πάλι δίνετε αποκλειστικά γάλα, δεν υπάρχει σταθερό πρόγραμμα για να ακολουθείσετε. Τα βρέφη τρώνε όποτε και όσο θέλουν, φτάνει να βάζουν ικανοποιητικά βάρος. Στόχος μας είναι να μην πεινά πριν τις 2 ώρες από την τελευταία σίτιση.
Χρήσιμο να διαβάσετε το ακόλουθο άρθρο:
https://www.paidiatros.com/neogennito-vrefos/diatrofi/vrefos-diatrofi-six-nine-months
Ιωάννα Σαουρή, Ειδικ. Παιδίατρος